Haken #6: versiering voor theelichthoudertjes + 3 gratis patronen!
Op 8 maart word ik 16 jaar oud, dat moest natuurlijk gevierd worden. Dit weekend was er een feestje voor de familie. Na het feestje kreeg iedereen een versierde theelichthouder. En jullie krijgen van mij de patroontjes! Ze zijn niet heel moeilijk om te maken en ik heb mijn best gedaan ze volledig mogelijk uit te schrijven.
Veel plezier! Heb je een vraag, opmerking of … Laat me maar weten in de reacties!


De glazen potjes zijn yoghurtpotjes :-)ǀ

Onderste deel
Start met een magische ring met 6 stokjes, trek de ring dicht.

  • Toer 1: maak een half vaste in het eerste  stokje op de ring, daarna 1 losse. In deze toer meerder je elk stokje, dus in elk stokje komen 2 stokjes (12)
  • Toer 2: half vaste in eerste stokje daarna 2 losse,  meerder om de 2 stokjes (in het 2de stokje doe je 2 stokjes, in de andere 1 stokje) (18)
  • Toer 3: half vaste in eerste stokje daarna 2 losse,  meerder om de 3 stokjes (in elk 3de stokje doe je 2 stokjes, in de andere 1 stokje) (24) maak nog 1 extra meerdering (25)
  • Toer 4: 1 rij stokjes zonder te meerderen
  • Toer 5: 1 rij vasten zonder te meerderen

Haak 8 losse en maak een halve vaste in de 5de steek haak terug 8 vasten en maak een half vaste om de 5 steken. Herhaal tot einde.
Kant dit deel af.


Bovenste deel
Haak 25 losse en maak deze ketting van losse met een half vaste tot een cirkel. Nu is het gemakkelijkste om het onderste deel al op je potje te zetten en deze ring ook.
*Haak 4 losse maak een half vaste rond het boogje van het onderste deel , haak 4losse zet vast op de bovenste deel met een half vaste op elke 5de steek.* Herhaal van *tot* tot  het einde van deze toer.
Stop alle draadjes in.


Klaar!
ǁ

Haak 27 losse en 3 keerlosse.

  • Toer 1: in de 5 de steek vanaf de haaknaald: Haak 2 dubbele stokjes, haak 4 losse, sla 5 steken over, dubbel stokje in de 9de steek, 6 losse, dubbel stokje, 5 losse, dubbel stokje in de 18de steek, 6 losse, dubbel stokje, 4 losse, dubbel stokje in alle drie de laatste steken.
  • Toer 2: 3 keerlosse,  in de 2de en de 3de steek een dubbel stokje, 3 losse, 8 dubbele stokjes in de boog je  vormde in de vorige toer, 4 losse, 8 dubbele stokjes in de boog je vormde in de vorige toer, 3 losse, dubbel stokje in alle drie de laatste steken.

Naai de 2 delen aan elkaar, stop alle draadjes in.


Klaar!ǂ

Haak 25 losse
*Haak 10 losse en 9 half vaste terug, haak 3 vaste * herhaal van * tot* tot het einde van de toer.
Kant dit af.

Zet een opzetlus op je haaknaald en maak een half vaste aan het uiteinde van de eerste ‘sliert’ *haak 3 losse, maak een half vaste aan de volgende ‘sliert’* herhaal van * tot* tot einde van de toer, eindig met 3 losse.
Naai de 2 delen aan elkaar, stop alle draadjes in.


Klaar!Reacties

Populaire posts van deze blog

Een woordzoeker!